Tuesday, April 9, 2013

Pink ombre DIY

Na sajmu kozmetike sam pronašla jednu zanimljivu stvarčicu, u pitanju je kolor balzam, koji sam pronašla na štandu UniTech-a. Prilikom prezentacije na njihovom štandu videla sam da se od ovog balzama boje višnje dobija roze boja na plavoj kosi, pa sam rešila da probam. Rezultati su vrlo zanimljivi, što pokazuju i slike ispod.




Uradila sam probu na jednom pramenu, i videla da je boja poprilično jaka, tj dobila sam jako crveni pramen, tako da sam rešila da malo ublažim smesu. Od boja takodje imaju i ljubicastu, tako da sam ja pomešala crvenu i ljubičastu pola-pola, i u to sve dodala običan balzam u razmeri 1/3 kolor balzam 2/3 običan balzam. Potrebno je raditi sa rukavicama jer boja ostaje na koži.
Namazala sam krajeve kose i šiški, i raščešljala češljem da se boja lepo rasporedi. 5 minuta mi je bilo sasvim dovoljno da držim jer je boja dosta jaka, ko ima tamniju kosu moze slobodno da drzi 10-15 minuta, ali blanš jako brzo upija boju pa nisam htela duže od ovoga da držim.
Kosu sam zatim dobro isprala i stavila šampon i običan balzam. Ispirajte kosu sve dok voda ne bude čista, dosta dugo mu treba da se lepo ispere.




I evo rezultata! Na ravnoj kosi...




...i kovrdžavoj :) 







 Predpostavljam da će proći neko vreme dok se krajevi potpuno ne isperu od roze boje, za sada mi se jako dopadaju, i zanimljiva mi je ova kolorna promena, pogotovo što nam upravo ove nedelje stiže sunce i toplo vreme :)

xxxLadyM



24 comments:

  1. prelepo, svaka ti cast ... Mogla bi da napravis jedan post sa slikama noktiju koje si radila...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, ima ih previse za post :) mozes da pogledas sve slike ovde ako te interesuje https://www.facebook.com/lejdim.beograd

      Delete
  2. super fora :)lepo su ispali pramenovi :)

    ReplyDelete
  3. Na loknama mi se vise dopada! Svakako je zanimljivo!

    http://www.ladiesstreet.rs/

    ReplyDelete
  4. Ne svidja mi se nimalo... I sta je sa ovim dugackim noktom??!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila sam na sajmu kozmetike pa mi je tamo Jelena Relic radila taj nokat.

      Delete
  5. Imas izrastak, plavu i rozu boju. Previse boja za moj ukus. A i ta roza je malo detinjasta, vise mi je za tinejdzerke. Ali svaka cas na hrabrosti.

    ReplyDelete
  6. meni se bas svidja kako je ispalo. ne znam samo kako bi to izgledalo na crnoj kosi, i da li uopste moze :/ Koliko si platila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne verujem da bi bilo sta uspelo na crnoj kosi, mozda bi samo dobila neki odsjaj boje. 830 je bilo na sajmu, mislim da je 930 u radnji

      Delete
  7. Prelijepa kosa. Mnogo lijepo ti stoji ovo :D


    http://nekinovi-klinci.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Odlicno je!Koliko dugo boja traje? Koje jos boje imaju tog kolor sampona i gde moze da se kupi van sajma ? Hvala puno ! :)

    ReplyDelete
  9. Lokne su ti prelepe. Cime si uvijala kosu? Htela bih da kupim figaro, ali nikako da se odlucim koji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvijala sam sa obicnim figarom, srednje debljine

      Delete
  10. koliko si visokaa?

    ReplyDelete
  11. Možeš li da mi kažeš koliko je koštao balzam, jako mi se sviđa? :)

    ReplyDelete
  12. Meni se ovo skroz svidja! :D
    Odlicno ti stoji!!!

    ReplyDelete
  13. ja bih volela da napraviš jedan mali video kako uvijaš kosu figarom, pošto meni nikad ne ispadne ovako lepo :(

    ReplyDelete
  14. Koliko dugo traje boja kad se nanese?:)*

    ReplyDelete
    Replies
    1. pa svakim pranjem je sve bledja, mada negde oko 3 pranja izgleda ok. ja sam je dodavala jos nekoliko puta da pojacam kad se malo ispere :)

      Delete
  15. Prelepo! Gde si kupila ovu boju za kosu? U kom gradu i u kojoj radnji? A gde se nalazi ta radnja? Posto ja zivim na selu pa da znam gde da trazim. Unapred hvala. :)

    ReplyDelete
  16. Divno ti stoji! Da li moze ova boja da se naruci na internetu? Ako moze molim te posalji mi u odgovor link te stranice na kojoj se prodaje ova boja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne znam stvarno, to je najbolje da pitas njih, imas link gore

      Delete