Sunday, June 17, 2012

DIY Chandelier

Izvinjavam se što me nije bilo neko vreme, trenutno sam u gužvi oko selidbe u novi prostor, ali evo uspela sam u međuvremenu da uradim jedan DIY, i nadam se da će vam se dopasti. 

Sorry I've been gone for a while, I'm in the crowd about moving to a new apartment, but here in the meantime I managed to do a DIY, and I hope that you will like.


Bilo mi je žao da skidam ovaj stari luster, a stanje u kom sam ga zatekla mi se nikako nije uklapalo u koncept sobe, pa sam rešila da ga prepravim po svom ukusu. Uvek su mi se dopadali ti moderni plastični lusteri sa dosta kristala, ali cene im se nisu kretale ispod 100e, tako da sam bila digla ruke od toga da cu jednog dana moći da imam neki takav. Ali srećom pa sam uspela u svojoj zamisli i ova prerada lustera me je koštala oko 1000din.

I was sorry to take this old chandelier down, a condition in which I found it I could not fit into the concept of the room, so I decided to make it to my taste. I have always liked these modern plastic chandeliers with lots of crystals, but their prices have not moved below the 100e, so I had given up that I would one day be able to have some of those. But I was able to succeed in my idea, so this chandelier makeover cost me about 10e.

Belim mat sprejom sam ofarbala ceo luster 

White matte spray I dyed the whole chandelierOd materijala su mi bili potrebni:
pecaroška struna
makaze
plastične perlice
plastični kristali (i perlice kupljeno kod kineza)


From the materials I needed:
angling string
scissors
plastic beads
plastic crystalsPrvi red perlica zakačen

The first row of beads attached
I na kraju zakačen i ostatak perlica i kristala

And finally hooked up and the rest of the beads and crystalsNadam se da sam dala ideju još nekome ko ima stari luster, a treba mu obnova :)

I hope I have given the idea of ​​anyone else who has an old chandelier, and he needs a renovation :)

xxx LadyM

13 comments:

 1. *-*
  Oči mi ispadoše!! Savršeno!!! Sad mi samo treba sve ovo (i luster9 pa da krenem sa diy projektom :P

  ReplyDelete
 2. wow, fenomenalna ideja za DIY!!:)

  ReplyDelete
 3. Fenomenalnooo, ja sam odusevljena :D :D :D

  ReplyDelete
 4. Fantasticna ideja, odusevljena sam.

  ReplyDelete
 5. Zaista fantasticno, bez teksta smo!!!

  ReplyDelete
 6. Pozdrav svim kreativcima:)....Mene zanima koju ste boju koristili za ovo bojanje ovog lustera?ja sam naime svoj mesingani luster obojala bojom za željezo,mesing je primio tu boju,ali ne tako kvalitetno jer se na mjestima boja skida:(...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Obicnim mat sprejom, ne znam da li je on pravljen za neke konkretne povrsine, ali meni je sve lepo obojio i stoji bez problema

   Delete
 7. Hvala puno:)...Možda sam ja perfekcionist i očekujem da će stvari biti kao da su iz tvornice izašle,to je ipak malo nemoguće:D...Nije se meni boja sama od sebe ljuštila,ali čim malo zagrebem,ona se guli,mesing je inače poznat kao težak za farbanje:))...

  ReplyDelete